grad pageTitle

Jacob JensenJacob Jensen - förmodligen mest känd som den designer som från 1958 utvecklade formspråket som förändrat vår syn på hur Hi-Fi-system, telefoner, klockor och många andra produkter kan se ut. Varje generation har sina pionjärer. Människor som med initiativ ändra vår uppfattning av världen ser vi i konsten, vetenskapen och i vår egen vardag. Jacob Jensen är en sådan vägvisare i vår tid. 
Under de senaste 50 åren har han bidragit till vår förståelse och uppskattning av hur saker vi är omgivna av kan vara. Genom ett ursprungligt, enkelt, och idag klassiskt formspråk har Jacob Jensen gång på gång visat människor över hela världen att ljudsystem, telefoner, klockor, bilar, modem, väderkvarnar, hushållsapparater, kabelvindor, skålar och många andra produkter används i vårt dagliga liv, kan innehålla en stilla skönhet. 

Det är detta innovativa bidrag som ställer Jacob Jensen Design bland de mest erkända studios i världen med cirka l00 internationella utmärkelser och 19 av bolagets designer som ingår i Design Collection och Design Study Collection of The Museum of Modern Art i New York. Jacob Jensen utexaminerades som möbeldesigner från School of Applied Art 1952 och grundade Jacob Jensen Design 1958 i Köpenhamn. I mitten av sextiotalet, flyttade studion till Hejlskov på Limfjorden. År 1978 var Timothy Jacob Jensen lärling till sin far och 1990 tog han över studion och utökat sin service till att omfatta grafisk design. Jacob Jensen Design arbetar enligt samma metoder idag som de som använts sedan starten. 

De ledord som tillämpas varje gång är: perspektiv, kreativitet, innovation, kunskap - och i grunden en nästan oändlig omarbetning. Detta intensiva arbetet sker i en atmosfär av kreativ dialog som omfattar såväl tekniska som de psykologiska aspekterna. Under denna process visar designen sig så uppenbart att användaren känner igen idén och funktionen av skapelsen med blotta ögat. I oktober 2007 skrev internationella design-och livsstilsmagasin Bakgrund om Jacob Jensen Design: "Om det någonsin fanns ett scenario där vi fick bara leva med en portfölj av en designer i vårt hem, skulle Jacob Jensen vara vårt val." (Wallpaper.com (Hugo Macdonald) i oktober 2007   JACOB JENSEN ™ är en upplevelse av värde som skildras genom en rad livsstilsprodukter som innehåller rena linjer, enkla former och kontraster av ljus och mörker.


Powered by Winbas e-handel
grad objHeader

Varukorg

Kundvagnen är tom
grad objHeader

Mitt konto

Användarnamn:

Lösenord:closed Glömt Lösenord